Gorące tematy
Kto powinien płacić odszkodowania przyznane przez sąd ofiarom urzędniczych pomyłek?
Wyniki sondażu: sondaż 352 głosów

Urzędnik który popełnił błąd

265 głosów

Skarb Państwa

14 głosów

Po połowie winny urzędnik i Skarb Państwa

69 głosów

Odszkodowania nie powinny być zasądzane w czasie kryzysu

4 głosów
Kalendarz podatnika
Zainteresuje cię także
Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku
KS
wynagrodzenia.pl

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku

Podziel się tym artykułem:

Zgodnie z wynikami Raportu płacowego Sedlak & Sedlak 2012, na liście najwyżej opłacanych stanowisk operacyjnych znalazły się stanowiska dyrektorskie.

Wyłączając stanowiska zarządzające organizacją, w 2012 najwyższe średnie zarobki otrzymywali dyrektorzy ds. marketingu. Mediana ich płac kształtowała się na poziomie 23 800 PLN brutto. O 1 522 PLN mniej otrzymywali dyrektorzy public relations (22 278 PLN). Ostatnie miejsce na podium najlepiej opłacanych stanowisk, należało do dyrektorów finansowych, którzy w 2012 roku otrzymywali 21 065 PLN brutto.

Zarobki na poziomie zbliżonym do 20 000 PLN otrzymywali dyrektorzy sprzedaży, pionu personalnego oraz pionu IT. Listę zamykają dyrektorzy badań i rozwoju oraz produkcji z zarobkami na poziomie niespełna 19 000 PLN. Warto nadmienić, że prezentowane wartości to wynagrodzenia całkowite a więc takie, które oprócz płacy zasadniczej zawierają zmienne elementy wynagrodzenia takie jak nagrody, premie czy prowizje.

Podziel się tym artykułem: