Gorące tematy
Czy przez 500+ kobiety świadomie rezygnują z pracy?
Wyniki sondażu: sondaż 176 głosów

Tak

88 głosów

Nie

27 głosów

Nie mam zdania

1 głosów

To wina pracodawców, bo za mało im płacili

60 głosów
Kalendarz podatnika
Zainteresuje cię także
Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku
KS
wynagrodzenia.pl

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku

Podziel się tym artykułem:

Zgodnie z wynikami Raportu płacowego Sedlak & Sedlak 2012, na liście najwyżej opłacanych stanowisk operacyjnych znalazły się stanowiska dyrektorskie.

Wyłączając stanowiska zarządzające organizacją, w 2012 najwyższe średnie zarobki otrzymywali dyrektorzy ds. marketingu. Mediana ich płac kształtowała się na poziomie 23 800 PLN brutto. O 1 522 PLN mniej otrzymywali dyrektorzy public relations (22 278 PLN). Ostatnie miejsce na podium najlepiej opłacanych stanowisk, należało do dyrektorów finansowych, którzy w 2012 roku otrzymywali 21 065 PLN brutto.

Zarobki na poziomie zbliżonym do 20 000 PLN otrzymywali dyrektorzy sprzedaży, pionu personalnego oraz pionu IT. Listę zamykają dyrektorzy badań i rozwoju oraz produkcji z zarobkami na poziomie niespełna 19 000 PLN. Warto nadmienić, że prezentowane wartości to wynagrodzenia całkowite a więc takie, które oprócz płacy zasadniczej zawierają zmienne elementy wynagrodzenia takie jak nagrody, premie czy prowizje.

Podziel się tym artykułem: