Gorące tematy
Do kiedy z reguły rozliczasz się z fiskusem?
Wyniki sondażu: sondaż 979 głosów

do 31 stycznia

39 głosów

do 15 lutego

167 głosów

do 31 marca

269 głosów

do 30 kwietnia

504 głosów
Kalendarz podatnika
Zainteresuje cię także

Formularze PIT

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku
wynagrodzenia.pl

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku

Zgodnie z wynikami Raportu płacowego Sedlak & Sedlak 2012, na liście najwyżej opłacanych stanowisk operacyjnych znalazły się stanowiska dyrektorskie.

Wyłączając stanowiska zarządzające organizacją, w 2012 najwyższe średnie zarobki otrzymywali dyrektorzy ds. marketingu. Mediana ich płac kształtowała się na poziomie 23 800 PLN brutto. O 1 522 PLN mniej otrzymywali dyrektorzy public relations (22 278 PLN). Ostatnie miejsce na podium najlepiej opłacanych stanowisk, należało do dyrektorów finansowych, którzy w 2012 roku otrzymywali 21 065 PLN brutto.

Zarobki na poziomie zbliżonym do 20 000 PLN otrzymywali dyrektorzy sprzedaży, pionu personalnego oraz pionu IT. Listę zamykają dyrektorzy badań i rozwoju oraz produkcji z zarobkami na poziomie niespełna 19 000 PLN. Warto nadmienić, że prezentowane wartości to wynagrodzenia całkowite a więc takie, które oprócz płacy zasadniczej zawierają zmienne elementy wynagrodzenia takie jak nagrody, premie czy prowizje.

Loading Comments